SaumaLanka-keräys 7.9.-31.10.2023

Lojuuko nurkissa käyttämättömiä villatekstiilejä? Lahjoita ne ennätyssuureen uusiolankakerään! 

SaumaLanka-keräyksessä Savonia-ammattikorkeakoulun Tekstiilien Sivuvirta -hanke ja Elävän säätiön Sauma -hanke keräävät villatekstiilejä Pohjois-Savon alueelta.  

Puhtaita ja kuivia villatekstiilejä voi lahjoittaa kuka tahansa viemällä lahjoitettavat tuotteet Savonia-ammattikorkeakoululle tai Elävään kauppaan. Tavoitteena on kerätä uusiolankaerää varten 200 kiloa villatekstiilejä.  

Kerätty materiaali lähetetään Paimioon poistotekstiilien jalostuslaitos Resterille kuidutettavaksi, minkä jälkeen se kehruutetaan langaksi. Uusiokuitu ja -lanka palautuvat Savonialle, ja niitä käytetään osana tutkimus- ja opetustyötä keväällä 2024. 

Keräykseen sopivat kaikki villavaatteet ja -tuotteet, joissa on vähintään 70 prosenttia villaa. Esimerkiksi villasukat ovat yleensä 75-prosenttista villaa, joten ne sopivat keräykseen mainiosti.  

Osallistu antamaan hukkatekstiilille uusi elämä – saat myös halutessasi maininnan osallistumisestasi uusiolankakerien vyötteen printtaukseen ja/tai nettisivuille! 

Keräyspaikat sijaitsevat 7.9.-31.10.2023 Savonian Microkadun kampuksen 1. kerroksen B-aulassa sekä Kuopion Elävällä kaupalla (Teollisuuskatu 1). 


Seuraa kuulumisia Instagramista!